Pages

Sunday, August 6, 2023

Sayangi Jantung dengan CoQ-Trol Plus dari Shaklee


Sayangi JANTUNG dengan CoQ-Trol Plus dari Shaklee

+++++++++++++++++++++++++++

KEKAL AKTIF DAN BERTENAGA DENGAN COENZYME Q10, ANTIOKSIDA YANG MENYOKONG SEL UNTUK MENGHASILKAN TENAGA.


Jantung kita mengepam hampir 2,000 gelen darah keseluruh bahagian tubuh kita setiap hari. Sebagai otot yang bekerja keras didalam tubuh kita dan pusat kawalan utama sistem peredaran darah, jantung anda memerlukan jumlah tenaga yang besar untuk berfungsi dengan cekap. Tenaga tersebut diperolehi dengan bantuan nutrien yang dipanggil koenzim Q10 (CoQ10), yang juga berperanan membantu kesihatan salur darah. CoQ10 dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh dan wujud didalam semua sel. Pengambilan makanan membantu mengekalkan tahap CoQ10; akan tetapi amaun CoQ10 yang diperolehi dari pemakanan secara tipikal adalah kurang dari 10 mg sehari. Perlu dingat, faktor seperti diet yang tidak seimbang, faktor usia, dan pendedahan harian kepada radikal-radikal bebas meningkatkan lagi keperluan untuk nutrien yang amat penting ini.

TAHUKAH ANDA ? Jantung berdenyut sebanyak 100,000 kali setiap hari, penggunaan ubat-ubatan tertentu akan mengurangkan tahap Coq10 didalam darah

koenzim Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. Ia berada di dalam mitokondria, stesen janakuasa sel. Ia menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. Ia juga adalah antioksida yang kuat, melindungi sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas. Walaubagaimanapun, tahap Coenzyme Q10 menurun apabila usia kita meningkat dan penggunaan statin untuk menurunkan kolesterol menyebabkan tahap Coenzyme Q10 semakin rendah di dalam tubuh.
BAGAIMANA COQ-TROL PLUS MEMBANTU MENJANA JANTUNG YANG SIHAT

Shaklee Memperkenalkan CoQ-Trol Plus dengan FORMULASI baru yang lebih baik, diantaranya adalah :

  • Berkepekatan tinggi (100mg) COQ10

  • Kombinasi 2mg Resveratrol

  • Kombinasi 5mg Tokoferol sebagai antioksidan 

  • Sistem penyerapan minyak zaitun yang dipatenkan untuk penyerapan unggul

  • Bebas Gluten
COQ-TROL PLUS menampilkan campuran semulajadi proprietari 100 mg CoQ10 dan resveraterol didalam softgel yang bioavailable.

CoQ10 juga telah dibuktikan:

#
Membantu penghasilan tenaga didalam organ jantung.

#
CoQ10 membantu meningkatkan penghasilan tenaga didalam otot jantung, menambah kekuatan mengepamnya. Penyelidikan juga menunjukkan CoQ10 meningkatkan peredaran darah, mengurangkan episode serangan angina dan mengurangkan palpitasi jantung.

#
Menggalakkan dan melindungi arteri sihat dari oksidasi LDL.

#
Banyak kajian telah menunjukkan CoQ10 mempunyai potensi untuk mengurangkan tekanan darah secara semulajadi tapa kesan sampingan. Tindakan CoQ10 sebagai antioksidan yang kuat menghalang oksidasi LDL kolesterol "tidak baik" dan menghalangnya dari melekat dan menyumbat salur darah.

#
Membantu menambah dan mengekalkan tahap CoQ10 didalam darah

#
Meningkatkan Tenaga

#
 CoQ10 berupaya meningkatkan tahap tenaga, menambahkan stamina, dan mengurangkan kelesuan. Kajian juga mendapati, supplemen harian CoQ10 dapat mengatasi simptom-simptom kelesuan.

#
Kecerdasan mental

#
CoQ10 merancakkan sel-sel otak yang seterusnya meningkatkan kecerdasan mental, memori dan keupayan kognitif. Kajian juga menunjukkan supplemen CoQ10 mengurangkan serangan
migraine, pening dan perasaan loya.

#
Kulit yang lebih muda

#
CoQ10 meningkatkan peredaran darah untuk membekalkan tisu kulit dengan cukup oksijen dan nutrisi untuk pemulihan, rejuvenasi dan penghasilan kollagen. In membantu kulit agar lebih tegang, lebih cerah dan berseri.

#
Meningkatkan kesuburan

#
CoQ10 mengurangkan stress oksidatif yang telah dibuktikan untuk mewujudkan persekitaran yang lebih sihat untuk meningkatkan kiraan sperma, pergerakan sperma dan mutu sperma. Ia juga membantu meningkatkan mutu ovum wanita

#
CoQ10 juga mengandungi resveratrol, yang terbukti merehatkan salur darah dan membantu pengaliran darah.

------------------------------------------------------------

KEISTIMEWAAN CoQ-Trol Shaklee

  • CoQ-Trol Plus membekalkan sebatian semula jadi dan proprietari dengan 100mg Coenzyme Q10 bersama resveratrol dan tokoferol.
  • Formulasi berpaten untuk penyerapan CoQ10.
    Patent No. MY-139379-A


DAPAT SESUATU?
Best regards,
Humaira Abdullah

0 pengkritik:

Post a Comment