Pages

Saturday, July 15, 2023

Keunikan Vivix Shaklee

Asssalamualaikum,

Pernahkah anda tertanya-tanya kenapa sesetengah orang akan lebih cepat tua daripada yang lain? Jawapannya terletak pada jumlah Advanced Glycation End (A.G.E.) yang ada di dalam badan anda. A.G.E. merupakan bahan buangan sel dan ia berkumpul seiring dengan peningkatan usia. A.G.E. juga boleh terbentuk dalam makanan yang terdedah kepada suhu tinggi, seperti makanan bergoreng dan dibakar. Kurangkan pembentukan A.G.E. untuk melindungi kesihatan anda.  
Kesan kepada A.G.E adalah, kita akan terdedah kepada

✔ Sakit Jantung
✔Kencing Manis
✔Penuaan awal
✔Penyakit Alzheimer
✔Kerosakan sel
✔Pemendekan usia sel

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bagaimana VIVIX dari Shaklee dapat membantu mengurangkan pembentukan A.G.E dan dapat  melambatkan proses penuaan serta mengembalikan keremajaan kulit?

Campuran proprietari saintifik termaju Shaklee adalah berasaskan anggur muscadine – salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa. Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Di Shaklee, kami memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.
Anggur Muscadine

Mengandungi antioksida yang banyak dan jumlah polifenol terkenal iaitu asid Ellagik dan Ellagitannis yang paling tinggi. 
• Merencat dan mengurangkan pertumbuhan sel abnormal.
 • Meningkatkan jangka hayat dan penghasilan tenaga di peringkat sel.
 • Mengatur paras glukosa darah yang sihat.

Lobak Ungu

Mengandungi polifenol seperti lutein dengan sifat antioksida yang kuat.
 • Menggalakkan kesihatan penglihatan.
• Meningkatkan keanjalan salur darah.
• Mengurangkan keradangan.

Elderberi

Mengandungi polifenol aktif seperti antosianin, asid fenolik dan flavanol, yang menawarkan sifat antioksida, antikeradangan dan antivirus. 
• Merangsang perlindungan sistem imun.
• Sifat antibakteria dan antivirus.
• Menggalakkan pembentukan sel yang normal dan sihat.


KEUNIKAN VIVIX DARI SHAKLEE ADALAH VIVIX MENGANDUNGI POLIFENOL YANG DAPAT MEMBANTU :

PERTAMA : MENGHALANG PEMBENTUKAN A.G.E. 

Quercetin merupakan sejenis polifenol yang terdapat dalam buah beri, terbukti berkesan dalam menghalang pembentukan A.G.E. sehingga 60%! Mulakan hari yang sihat dengan pengambilan polifenol.

KEDUA : MELAMBATKAN PEMBENTUKAN A.G.E. 

Ujian makmal juga menunjukkan bahawa campuran unik polifenol anggur muscadine dan campuran Lobak Ungu, Ekstrak Eldeberi Eropah dan Ekstrak Knotweed Jepun terkandung dalam Rejuvetrol™ yang sedang berada dalam proses paten dapat membantu melambatkan pembentukan A.G.E. setinggi 90% dibanding dengan hanya menggunakan resveratrol sahaja, yang cuma dapat melambatkan 30%.2,3 Sel-sel yang mengandungi protein A.G.E dapat menggalakkan kesihatan jantung dan mengekalkan tahap glukosa darah yang sihat.
KETIGA : Hati Sihat, Anda Gembira

Polifenol yang terkandung dalam Knotweed Jepun kaya dengan antioksida dan didapati dapat melindungi hati dengan membantu badan mengawal selia tekanan dalaman badan, menyusutkan bengkak dan kemerahan, serta mengurangkan kematian sel-sel hati.1 Ia amat bagus untuk individu yang sering berasa penat, mempunyai masalah hati berlemak atau mereka yang sedang mencari jalan penyelesaian untuk menyingkirkan toksin dari hati secara semulajadi!

KEEMPAT : Mencapai Berat Badan Yang Sihat 

Polifenol telah dibuktikan dapat meniru kesan kesihatan daripada berpuasa atau pengurangan kalori yang boleh membantu anda menurunkan berat badan.2 Ia merangsang peningkatan hormon yang sama seperti dialami oleh individu yang mengamalkan diet pengurangan kalori. 

KELIMA : Mengurangkan Pengumpulan Lemak

 Beberapa kajian juga membuktikan kemampuan polifenol dalam mengurangkan pemendapan dan sintesis trigliserida dan kolesterol di dalam hati, seterusnya mengekalkan hati yang sihat dan berat badan yang ideal.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah mai membantu untuk dapatkan keunikan dan kebaikan vivix?

--------------------------------------------------------------------------------------------------0 pengkritik:

Post a Comment