Pages

Saturday, April 15, 2023

Tips Kurus Dengan Cepat


Assalamualaikum pembaca, 

Tajuk harini sangat dekat dengan mai iaitu berkaitan dengan kurus. to be honest, mai takpernah gemuk. berisi pernah tapi takpernah gemuk. Antara tips yang paling penting mai buat adalah mengambil protin secukupnya, bukan cukup sahaja tapi lebih protin. satu masa dahulu, mai pernah ada breakout kulit muka dengan teruk dan sebenarnya mai ambil protin sebab nak menyelesaikan masalah kulit tapi tanpa sengaja badan pun jadi solid. bmi normal all the way dan berat mantain Alhamdulillah.

berapa ramai wanita diluar sana mahukan berat yang ideal tapi tidak berusaha atau tidak berganjak dengan aktiviti makan seperti biasa. sebenarnya senang je nak turunkan berat, dalam post kali ni mai akan share cara dapatkan Kurus Dengan Cepat.ketinggian mai 155cm dan berat average 56kg. tapi di musim ramadan ni lagi best sebab berat mai turun kepada 53kg. Jom mai ajar cara bacaan berat ideal yang paling mudah:

1) tentukan bacaan ketinggian dalam CM
    * contoh ketinggian mai adalah 155cm

2) buat 1 di pangkal ketinggian dan bacaan tersebut adalah dalam KG
   * contoh mai tinggi 155cm, selepas buang 1, berat ideal mai adalah 55kg

BAGAIMANA?mudahkan nak tentukan berat ideal sendiri, takperlu kalkulator nak kira bmi yang sesuai. bacaan mudah ini adalah untuk anggaran berat ideal kita dan boleh ditambah tolak jika perlu.

<7 April 2023, 16 ramadan 1444H>

<10 April 2023, 19 ramadan 1444H>

TESTIMONI sendiri dengan mendapatkan berat ideal dalam bulan ramadan?

jom mai kongsikan sedikit tips :

PERTAMA
pertama kita mesti lah bertekad nak kurus. nak kurus bukan sekadar ucapan dibibir tapi kena tekad.


KEDUA
ubah gaya pemakanan, makanan yang baik adalah 
1) HEAVY breakfast
2) LIGHT lunch
3) NO dinner

during breakfast, mai biasanya akan ambil makan kegemaran termasuk nasi lemak, nasi kerabu, mee goreng tapi mestilah diakhiri dengan ESP dari Shaklee untuk keperluan protin yang cukup.


10 manfaat ESP Shaklee


KETIGA
keperluan detox seminggu sekali atau setiap kali ambil makanan terlebih. Kebiasaannya jika ada majlis berkaitan makan, mai akan ambil herblax dari Shaklee untuk detox. mai suka sangat herb-lax ni sebab dia akan membuang dalam masa 8 jam dan perut akan rasa sangat selesa. Herblax ni diperbuat dari daun Senna yang terkenal dengan herba detox since zaman nabi.KE-EMPAT
Selain sebab kurus, cuba biasakan diri melakukan exercise. taksemesti ke gym, dengan jalan di dalam mall pun dah cukup tapi mestilah sekurang-kurang 10,000 steps sehari.Sekali sekala kita mesti lakukan aktiviti supaya jantung kita aktif mengepam darah keseluruh badan. bila darah aktif mengaktif kita boleh rasa muka kita glowing disebabkan dapat darah dan oksigen dengan cukup.

KE-LIMA
Percaya pada diri sendiri yang anda semamangnya cantik seadannya tetapi perlu kurus untuk kesihatan diri dan menjadi aktif untuk seisi keluarga kecil kita. make everyone proud of us!

++++++++++++++++++++

bagaimana saya boleh bantu anda?
JOM ubah dan dapatkan berat ideal dengan pengambilan ESP shaklee dan herblax shaklee
secara konsisten

boleh whatsapp untuk pembelian produk dengan harga RAHMAH

PROMOSI hanya dibulan April2023

herbalx hanyalah RM55 sebagai add-on dengan set RAHMAH.

TOTAL = RM99 + RM55+ RM10(postage) = RM164

penjimatan sebanyak : RM 92 (vitac) + RM 35 (ahli for free) + RM40 (diskaun ESP)
TOTAL = RM167!!!!

HANYA DENGAN RM164, Harap dapat mengurangkan berat anda sekurang-kurangnya 3KG.

jom cuba! 


Best regards,
Humaira Abdullah

0 pengkritik:

Post a Comment