Pages

Tuesday, April 25, 2023

Insentif Shaklee MalaysiaTAKPERNAH share dengan details INSENTIF SHAKLEE yang diterima ni walaupun bagi mai, insentif ni paling special, teramat special dan mahal. Dalam perniagaan SHAKLEE, ada 3 keistimewaan yang diberi Shaklee secara infiniti iaitu:
 CASH, CAR AND CONVENTION.

Untuk post kali ni, mai nak share berkaitan PERCUTIAN MEWAH percuma yang disediakan Shaklee untuk semua distributor/ahli yang layak. bagaimana nak layak?hanya dengan menjadi seorang SUPERVISOR.

TUJUH tahun lepas, mai dan ibu dapat rezeki ke Orlando, Florida Amerika Syarikat secara PERCUMA. bagi mai, US ni satu negara dimana untuk kebanyakkan orang, bukan negara target untuk dilawat kerana visa yang strict dan mahal (RM600+), cost yang mahal dalam USD, public transport yang tidak friendly dan yang penting, perjalanan yang super jauh! hampir 1 hari (21jam). Untuk percutian kali ni, kami ke Orlando sempena Shaklee 2016 US Global Conference selama 12 hari. perjalanan bermula dari Kuala Lumpur, transit di Dubai dan direct terus ke Orlando.

Orlando International Airport, Airport clearance immigration semua smooth dan cepat.

Hotel yang kami tinggal disediakan oleh Shaklee selama 10 hari, Gaylord Palms Resort & Convention Center, Orlando. Hotel terlalu besar sampai mai pun takpernah ke seluruh hotel, dianggarkan mempunyai 1,718 bilik hotel dan harga bilik bermula RM2,500+ per night (pada waktu itu). Jadinya, untuk bilik sahaja Shaklee dah belanja lebih kurang RM25,000/10 malam dan diberikan secara PERCUMA (FREE)Tempat seterusnya, kami berpeluang ke Kennedy Space Center Visitor Complex (NASA), kalau bukan sebab percutian Shaklee ni, takpernah terfikir nak ke NASA center. dan entrance fee adalah lebih kurang RM300+/entry. tapi untuk leader Shaklee, kami siap berpeluang lunch bersama Astronaut yang pernah ditaja Shaklee ke angkasa. Astronaut berkongsi kisah ketika dispace tetapi apa yang kagum, disana hanya 3 makanan yang boleh dimakan, ayam(protin) yang sudah di cairkan (liquid), vitamin Shaklee yang disediakan KHAS untuk Astronaut dan minuman adalah air kencing mereka yang telah diproses (cant recall how this work).

"Shaklee bukan sahaja diguna di muka Bumi tetapi juga di Space...."


Sekitar Kennedy SpaceLunch bersama Astronaut, Fred Gregory


Sekitar makan malam dan mai takpernah rasa western food dan salad selazat makanan di US. Makanan disana pure western dan memang sangat sedap, no wonder orang putih makan salad for the whole life sebab sangat sedap dan rasa sangat fresh. Dan juga, mai need to vouch yang outlet terbest adalah sememangnya di US. sangat berbaloi compare dengan UK dimana rate pound adalah lebih tinggi dari US Dollar.

Next day, kami berpeluang untuk attend Global Conference untuk semua distributor diseluruh dunia.
mai always adore dgn quote dari CEO Shaklee, "Is Starts with you..."


Shaklee akan bayar (CASH) kepada distributor to the infinity, tiada limit.
IMPRESS

International Conference, Hadir✅
Chairman dan CEO Shaklee, Roger Barnett


Astronaut di conference, Jemputan Khas


program selama 2 full days.

Dimalam hari, dengan istimewanya Shaklee membawa kami ke Medieval Times Dinner & Tournament untuk makan malam sambil disajikan persembahan knight battle. mai rasa special sangat sebab once masuk, diatas meja semua cawan disediakan khas untuk Shaklee Leader dan diberikan hadiah kepada kami. Harge per entry lebih kurang dalam RM250/adult
Orlando terkenal dengan bandar themepark, tak sempurna percutian ke orlando kalau tak singgah one of their biggest themepark. Di Orlando sendiri terdapat lebih kurang 12 main themepark but the biggest themepark :
💜 Magic Kingdom 
💜 Disney's Hollywood Studio 
💜 Epcot
💜 Disney's Animal Kingdom

dan Shaklee menghadiahkan kami ticket entrace to the best themepark in Orlando, Magic Kingdom. tiket untuk masuk de magic kingdom sekitar RM 500-RM700+, dalam magic kingdom sahaja terdapat lebih kurang 41 rides dan ofcourse taksempat habis dalam 1 hari. Magic Kingdom theme park kedua mai selepas Universal Studio Singapore.


<Hadiah beg dari Shaklee untuk aktiviti di Magic World.>

my first Disney's castle

bersama ibu, Master Rozyta
Disney's Castle during night. kami tunggu fireworks sebelum balik, sangat menarik walaupun keletihan seharian. 


[ perjalanan balik ke Malaysia, mai transit di Dubai dan sempat tour visit sementara next flight ke Malaysia, experience yang sangat istimewa sebab dibawa makan ke Tang Palace, makanan chinese tapi makanan chinese yang terpaling sedap yang mai pernah makan, memang sangat sedap]


the menu


pertama kali ke Burj Al Arab Jumeirah, A Global icons of Arabian Luxury. Ia juga merupakan Dubai first man made Island dan merupakan salah satu diantara hotel tertinggi di dunia walaupun hampir 39% dalam tu adalah non-occupiable space. dan istimewanya, di atas bangunan tersebut terdapat landing area untuk helicopters pada ketinggian 689 kaki. tetapi pada waktu ni, super panas dengan suhu mencecah 40 darjah.

next ke Dubai Mall, merupakan diantara mall terbesar di dunia dengan size 5,400,000 per sq ft dan terdapat hampir 1,200 lot kedai dan hampir 45 juta pengunjung setiap tahun. Memang mai disana, macam berkejar-kejar sebab nak ke seluruh pelusuk mall nak feeling-feeling, berbaloi.


dan akhirnya, keluar dari mall terus ke view Burj Khalifa, mai rasa iconic building dimana hampir semua manusia teringin melihat dengan mata sendiri. kamera takmampu capture full sebab terlalu dekat dan terlalu tinggi. Burj Khalifa merupakan bangunan tertinggi didunia dengan ketinggian 829.8m. Burj Khalifa mempunyai 163 floors, highest lif dan terdapat 57 lif dan 8 escalators. dan jika tinggal di bahagian atas, perbezaan waktu solat adalah sekitar 2-3minit dengan floor dibawah. 

SEBENARnya selain dari Orlando, mai sudah ke Phuket, Bangkok dan percutian Cruise dengan insentif Shaklee secara PERCUMA. Tahun ni Shaklee kembali semula setelah PKP dengan percutian yang lebih menarik


Shaklee menyediakan percutian secara percuma kepada distributor yang layak, iaitu International dan Regional Incentive Trip. Untuk percutian ke Japan, details seperti dibawah:
Selain dari percutian percuma, Shaklee juga biasa akan menyediakan duit poket untuk Shopping.
Jika kita buat sesuatu, biarlah ia berbaloi. JOM siapa nak join mai ke destinasi seterusnya??

JAPAN

OR 

CRUISE, SINGAPORE to PHUKET

http://wasap.my/60199304728/blog

Best regards,
Humaira Abdullah

0 pengkritik:

Post a Comment