Pages

Sunday, May 29, 2011

ALHAMDULILLAH yaAllah, saya berpeluang pergi ke ceramah ustz Hassan Din di masjid temerloh jaya. dgn senang hati kerana mengharapkan keredhaan Allah saya sempat mengisi masa hampir 2jam mendengar ceramah beliau..bertajuk ===> DIMANAKAH TITIAN SIRAAT. mula2 tertanya2..adakah tajuk ceramah ni adalah satu soalan atau sekadar statement. rupenyer, ini adalah soalan..dan ustz telah urai soalan itu dgn huraian yg mampu difahami wlpn kdg2 sedikit tergelincir dek krna speaker yg tkbrpe bagus...sob sob sob..demi Allah dan agamaNya, sesungguhnya engkau maha lagi mengetahui tentang alam akhirat...sesungguhnya semua adalah milikMu..

dengan penerangan beliau yg serba panjang itu dan berlandaskan Al-Quran kalam Allah dan hadis soheh dapatlah disimpulkan bahawasaNya :

>>>>titian siraat <<<<
adalah laluan bagi seluruh manusia (termasuk non-muslim) KE padang mahsya..bukan titian utk samada kesyurga atau Neraka yg sering kita dengar..ini terlalu baru bagi kita utk menerima..kataNya ia terpulang kpd kita samada mahu percaya@tidak..kerna didalam Al-Quran dikabarkan bahawasanYa SYURGA dan NERAKA dipisahkan olh tembok yg besar dan NERAKA bukanlah seperti gaung yg sering kita dengar..kerana kedudukan Neraka adalah bersebelahan dgn Syurga..kedudukan Syurga disebelah kanan dan di Neraka disebelah kiri..

WALLAHUALAM..sesungguhnya perkara ghaib ini TUHAN shj lah yg mengetahui segala-galanYa.ini sekadar perkongsian dr ustz hassan dan sy hanya lah hamba Allah yg cuba memberi peringtn ap2 yg baik kpd seluruh umat umumNya...syukran jazilah wa Assalamualaikum...Best regards,
Humaira Abdullah

0 pengkritik:

Post a Comment